'Je weet dat je als topscorer van Nederland bij buitenlandse clubs in beeld komt'

'Je weet dat je als topscorer van Nederland bij buitenlandse clubs in beeld komt'

Gepubliceerd: zondag 17 juni 2018 om 08:05zo 17-06-2018 om 08:05

Alireza Jahanbakhsh laat zich vandaag de dag adviseren door Mehdi Mahdavikia, een oud-voetballer uit Iran. Op advies van de veertigjarige oud-prof verliet de aanvaller zijn thuisland voor een Nederlands avontuur. Hij tekende bij NEC.

"Mehdi is in de jaren uitgegroeid tot één van mijn grootste adviseurs. Hij was het die mij vijf jaar geleden op het hart drukte om naar Europa te gaan, toen ik twijfelde tussen een transfer naar Persepolis of NEC", vertelt Jahanbakhsh aan ELF Voetbal.

Mehdi adviseerde Jahanbakhsh, nadat hij op zijn twintigste voor dezelfde keuze stond. Bochum wilde hem toen hebben. "Daarom zei hij tegen mij: gaan! In Europa kon ik een veel betere voetballer worden dan in Iran. Sindsdien lijkt mijn carrière verdacht veel op die van hem. Mehdi ging van een kleine Duitse club naar HSV, ik verkaste van NEC naar AZ."

Jahanbakhsh dacht recentelijk nog dat zijn toekomst in de Bundesliga lag. "Het leek ook logisch: Mehdi had er tenslotte jarenlang gespeeld. Net als Ali Daei, een andere grootheid van het Iraanse voetbal. Maar door het geweldige seizoen met AZ is alles anders geworden. Je weet dat je als topscorer van Nederland bij buitenlandse clubs in de picture komt te staan. Clubs uit de allergrootste competities."

Poll

Is Jahanbakhsh goed genoeg voor de Bundesliga?

(974 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws