'Soap rond Dost duurt voort: ontslagbrief van week geleden nog onbeantwoord'

'Soap rond Dost duurt voort: ontslagbrief van week geleden nog onbeantwoord'

18-06-2018 13:17
16

Sporting Portugal heeft nog altijd geen officiële reactie gegeven op de ontslagbrief van Bas Dost. Ook is er nog geen juridische procedure opgestart door de club.

Dat meldt NOS, dat in de berichtgeving stelt dat een bron rond de aanvaller de authenticiteit van de brief heeft bevestigd. In de ontslagbrief van 36 pagina's verklaart Dost onder meer dat bij hem een posttraumatische-stressstoornis (PTSS) is vastgesteld nadat zo'n veertig hooligans het trainingscomplex van Sporting bestormden en enkele spelers van Sporting mishandelden. Dost raakte daarbij gewond aan zijn hoofd.

In de brief onthult Dost onder meer wat er naar hen werd geroepen door de hooligans. 'Als jullie zondag niet winnen, gaan wij jullie kapotmaken', zou er zijn gezegd. Dost stelt met de gesp van een riem te zijn geslagen. 'Zelfs nu nog word ik 's nachts wakker met die beelden in mijn hoofd en herbeleef het. Ik moet er niet aan denken dat ik weer terug moet naar die plek. Des te meer omdat er nog verantwoordelijken zijn van de aanval die ontsnapt zijn en die elk moment terug zouden kunnen komen om ons aan te vallen en te intimideren.'

Daarnaast schrijft Dost dat hij het vermoeden heeft dat mensen bij de club wisten dat de hooligans langs zouden komen. Ze wisten namelijk precies waar ze moesten zijn. Verder verklaart de spits dat hij zich totaal niet gesteund voelt door de club. Hij vindt dat de situatie onhoudbaar is geworden en dat hij niet aan zijn contract kan worden gehouden.

Voorzitter Bruno de Carvalho lijkt echter niet van plan zijn spelers zomaar te laten gaan. Eerder garandeerde hij de fans al dat 'de ontslagaanvragen op nieuws uitlopen'. "De argumenten zijn zo zwak dat deze procedures niet zullen worden uitgevoerd." Dost wil de club transfervrij verlaten. Daarnaast hebben ook Rui Patricio, William Carvalho, Gelson Martins en Bruno Fernandes aangegeven weg te willen.

No Poll