Almere City stelt Italiaanse Amsterdammer aan als trainer: Tobiasen assistent

Almere City stelt Italiaanse Amsterdammer aan als trainer: Tobiasen assistent

20-06-2018 11:05
25

Almere City heeft Michele Santoni aangesteld als nieuwe trainer. De Italiaanse Amsterdammer was vorig seizoen werkzaam als techniektrainer bij het Italiaanse Cagliari.

Dat heeft Almere City bekendgemaakt op de eigen website. Ole Tobiasen wordt de assistent van Santoni, die eerder werkzaam als video-analist bij Ajax en werkte als assistent-trainer voor Livorno, Cesena en Cagliari. De 38-jarige trainer was al eens eindverantwoordelijke bij jeugdteams van Lazio Roma, maar bij Almere City wacht zijn eerste klus als hoofdtrainer van het eerste elftal. 

In Flevoland krijgt hij de kans zich te ontwikkelen als hoofdtrainer. "Ik heb altijd in dienst gestaan van andere trainers, in combinatie met werkzaamheden bij het eerste elftal. Het idee om op eigen benen te staan bij een club uit de Eerste Divisie, sprak mij enorm aan. Met Ivar van Dinteren en Ole Tobiasen heb ik twee oud-profs in mijn team, die op dezelfde manier naar voetbal kijken", aldus de trainer.

Technisch directeur Robert Maaskant is in zijn nopjes met de aanstelling. "Michele heeft tijdens zijn loopbaan in de voetballerij met meerdere facetten van de sport te maken gehad en heeft zich hierdoor gevormd tot een complete trainer met een onderscheidende visie, die toe is aan zijn eerste baan als hoofdtrainer. Dat Almere City FC hem die kans gunt, past compleet bij het innovatieve en eigenwijze karakter van deze club."

Almere City slaagde er het afgelopen seizoen net niet in om promotie naar de Eredivisie te bewerkstelligen. In de finale van de play-offs was De Graafschap over twee wedstrijden te sterk. Eerder wist de ploeg uit Flevoland wel MVV en Roda JC uit te schakelen.