'Bespottelijke aankoop' van FC Twente en Van Leeuwen: Het was moeilijk voor hem

'Bespottelijke aankoop' van FC Twente en Van Leeuwen: "Het was moeilijk voor hem"

27-06-2018 09:10
29

Voormalig FC Twente-trainer Jan van Staa en clubwatcher Tijmen Wissing snappen niets van de komst van Tim Hölscher naar de Grolsch Veste. Afgelopen weekend werd bekend dat de aanvallende middenvelder voor twee jaar kan tekenen bij de gedegradeerde club. 

"Dit is gewoon een bespottelijke aankoop", aldus Wissing bij voetbaltalkshow Binnenkant Paal op RTV Oost. Van Staa is het met de reporter eens. De oefenmeester werkte afgelopen jaar met Hölscher samen bij Go Ahead Eagles. 

"In de eerste divisie was het voor hem moeilijk, met name bij een club die niet bovenin speelde. Als je wat minder de bal hebt, dan moet je verdedigen en gaan sjouwen. Dat is het voetbal in de eerste divisie. En daar heeft hij niet de kwaliteiten voor. Daarom is hij ook weggegaan."

"Hoe hij het laatste half jaar gespeeld heeft, dat weet ik niet. Maar zijn cijfers zijn nu niet dat hij er twintig gemaakt heeft... Ted van Leeuwen kent hem en misschien heeft hij zich geweldig ontwikkeld daar. Ik weet ook niet of ze hem gelijk voor de basis hebben gehaald."

De 23-jarige Hölscher speelde vanaf 2009 in de jeugdopleiding van Twente. Hij vertrok vorig seizoen naar Go Ahead Eagles. Daar wist Hölscher geen indruk te maken, waarna Van Leeuwen hem oppikte en naar het Deense Esbjerg FB haalde. Van Leeuwen was daar toen technisch directeur. Nu vervult hij die functie in Enschede.