'PEC Zwolle heeft spitsenduo niet meer nodig en gaat transfers afronden'

'PEC Zwolle heeft spitsenduo niet meer nodig en gaat transfers afronden'

28-06-2018 23:33
14

PEC Zwolle gaat afscheid nemen van twee spitsen. Anass Achahbar en Piotr Parzyszek (foto) hebben een doorlopend contract in de hoofdstad van Overijssel, maar zijn niet meer nodig na de komst van Mike van Duinen.

Achahbar werd afgelopen seizoen al verhuurd aan NEC en zal volgens de Stentor wederom op huurbasis in De Goffert spelen. De bij Feyenoord opgeleide spits liet donderdag al verstek gaan tijdens de training in Zwolle, omdat de clubs bezig waren om de laatste formaliteiten af te ronden. Achahbar heeft bij PEC nog een contract tot 2020, maar het is nog onduidelijk of de voormalig jeugdinternational van Oranje ooit nog het shirt van de Zwollenaren zal dragen.

Wedden

Meer odds

De in Polen geboren Parzyszek gaat PEC definitief de rug toekeren om in zijn vaderland te gaan voetballen. Piast Gliwice wordt volgens Voetbal International en de Stentor de nieuwe werkgever van de 24-jarige spits. De club eindigde vorig seizoen als dertiende in de reguliere Poolse competitie en wist zich vervolgens maar net te handhaven in de degradatiegroep. Parzyszek kan tot medio 2021 tekenen bij zijn nieuwe club.

Ook Ted van de Pavert lijkt PEC te verlaten. De verdediger werd afgelopen seizoen al verhuurd aan NEC: mogelijk gaat hij Achahbar opnieuw gezelschap houden, maar de Achterhoeker heeft nog meerdere ijzers in het vuur.