KNVB breekt na anderhalf jaar met 'PIM': Natuurlijk ben ik teleurgesteld

KNVB breekt na anderhalf jaar met 'PIM': "Natuurlijk ben ik teleurgesteld"

29-06-2018 13:14
20

Peter Blangé is bezig aan zijn laatste dagen als prestatie- en innovatiemanager bij de KNVB. De voetbalbond maakt vrijdag bekend dat Blangé per 1 juli vertrekt.

Blangé begon anderhalf jaar geleden aan zijn klus als 'PIM' bij de KNVB, maar een succes werd dat niet. De bondscoaches Danny Blind en Dick Advocaat zagen niets in een samenwerking bij 'hun' Oranje, net als Ronald Koeman. Een halfjaar voor het einde van zijn contract vertrekt de Olympisch volleybalkampioen van 1996.

"Met het (opnieuw) inrichten van onze afdelingen Topvoetbal en Voetbalontwikkeling gaan we een andere kant op dan voorheen het geval was", verklaart directeur betaald voetbal Eric Gudde. "Dat leidt ertoe dat posities wijzigen, waardoor ook posities vervallen, zoals de positie van prestatie- en innovatiemanager. (...) We vinden het spijtig daardoor afscheid te moeten nemen van Peter Blangé, maar we hebben deze keuze gemaakt met oog op de toekomst."

In de afgelopen periode spraken de KNVB en Blangé al met elkaar over een vroegtijdig vertrek. "Natuurlijk ben ik teleurgesteld", reageert Blangé. "Ik ben hier niet begonnen om er na krap anderhalf jaar weer te vertrekken. De KNVB wil een andere kant op en ik respecteer hun keuze. Ik kijk met een goed gevoel terug op wat er de afgelopen anderhalf jaar allemaal is bereikt."