Update: PSV kan Lafont definitief vergeten: doelman tekent voor vijf seizoenen

Update: PSV kan Lafont definitief vergeten: doelman tekent voor vijf seizoenen

Gepubliceerd: maandag 2 juli 2018 om 19:45ma 02-07-2018 om 19:45

PSV moet de komst van Alban Lafont naar Eindhoven waarschijnlijk uit het hoofd zetten. Volgens Sky Italia verkast de Franse doelman van Toulouse naar Fiorentina. 

De subtopper uit de Serie A heeft zo'n 8,5 miljoen euro over voor de negentienjarige Lafont. De goalie gaf eerder deze zomer aan dat hij het tijd vindt voor een stap hogerop. PSV, Crystal Palace en Fiorentina werden aan Lafont gelinkt. 

Het lijkt dus een transfer naar Florence te worden voor de jeugdinternational, die in de afgelopen drie seizoenen basisspeler was in de Ligue 1. Bij Fiorentina ligt er een vijfjarig contract klaar voor Lafont. Bij La Viola wordt hij eerste doelman, meldt Sky Italia. 

PSV zag Lafont volgens diverse media als een geschikte opvolger voor Jeroen Zoet. De goalie van het Nederlands elftal wil deze zomer graag naar het buitenland verkassen. Eerder deze week werd Zoet nog gelinkt aan SSC Napoli. PSV verlangt circa zes miljoen euro voor de sluitpost. 

Update 02/07: De transfer van Alban Lafont naar Fiorentina lijkt snel rond te komen. Calciomercato meldt dat de goalie is gearriveerd in Florence voor de medische keuring. De verwachting is dat Lafont snel zijn handtekening zal zetten onder een vijfjarig contract.

Update 02/07, 19.45 uur: Alban Lafont is maandag gepresenteerd door Fiorentina. PSV kan daardoor definitief een streep zetten door de naam van de Fransman als mogelijke opvolger van Jeroen Zoet. Lafont komt over van Toulouse en tekende een contract voor vijf seizoenen bij La Viola.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws