Van der Vaart: Mensen maken het erger dan dat het is, heb ik de indruk

Van der Vaart: "Mensen maken het erger dan dat het is, heb ik de indruk"

Gepubliceerd: maandag 2 juli 2018 om 20:11ma 02-07-2018 om 20:11

Rafael van der Vaart ontkent niet dat het met zijn fysieke gesteldheid niet al te best gesteld is. De 35-jarige routinier traint mee met PEC Zwolle en erkent dat zijn conditie een stuk minder is geworden, vooral omdat hij bij FC Midtjylland nauwelijks aan de bak komt.

"Ik heb natuurlijk lang niks gedaan en heb lang niet met de groep getraind. Dat is opstarten, maar voetballen verleer je niet", zegt Van der Vaart voor de camera van FOX Sports. "M'n conditie moet alleen omhoog en daarom ben ik hier. Een paar kilo eraf? Ja, maar niet heel veel, hoor. Mensen maken het erger dan dat het is, heb ik de indruk. Dat hoort er waarschijnlijk bij."

Ook PEC-trainer John van 't Schip ziet dat Van der Vaart nog een hoop stappen moet zetten. Van 't Schip is echter wel blij dat Van der Vaart er is. "Hij is natuurlijk niet fit, dat zie je wel. Dat kan ook heel snel gaan. Het ligt eraan of hij het vol kan houden en hij geen terugval krijgt. Hij moet op het juiste gewicht komen, dat is duidelijk. Dat is nu niet aan de orde. Hij moet nu gewoon meetrainen. Dan val je vanzelf af."

Poll

Kan een fitte Van der Vaart van waarde zijn voor een Eredivisie-club?

(5572 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws