Huiberts: 'Al zijn wedstrijden bekeken en we hebben nu onze kans gewaagd'

Huiberts: 'Al zijn wedstrijden bekeken en we hebben nu onze kans gewaagd'

03-07-2018 14:33
14

AZ maakte eerder op de dag melding van de komst van de twintigjarige Henri Weigelt. Directeur voetbalzaken Max Huiberts heeft hoge verwachtingen van de Duitse verdediger. 

"Hij heeft afgelopen seizoen bij Bielefeld zijn kans gepakt en gegrepen. De laatste tien wedstrijden heeft hij in de basis gestaan, omdat een ervaren kracht geblesseerd was. Dat was het moment dat we hem hebben gevolgd. We hebben alle wedstrijden bekeken. We hebben de kans gewaagd om hem nu naar de Eredivisie te halen", laat Huiberts weten voor de camera van AZ TV. 

Volgens Huiberts is Weigelt 'een soort Nederlandse verdediger'. "Hij kan goed voetballen, met beide benen opbouwen. Zowel met links als met rechts is hij sterk in de passing. Daarbij is hij ook nog een goede verdediger, met lengte."

De verliezend bekerfinalist heeft nu vijf centrale verdedigers onder contract staan. "Ik heb al eerder gezegd dat we vijf centrale verdedigers nodig hebben. We willen niet het risico lopen dat als Ron Vlaar geblesseerd raakt, dat we dan maar drie centrale verdedigers over houden. We willen altijd vier centrale verdedigers hebben waarvan we weten dat ze het hele seizoen kunnen spelen."

Lees ook: AZ versterkt zich met verdediger: 20-jarige Duitser tekent voor drie seizoenen