Update: Fortuna Sittard rondt komst van 'zeer getalenteerde' aanwinst af

Update: Fortuna Sittard rondt komst van 'zeer getalenteerde' aanwinst af

05-07-2018 16:54
29

Fortuna Sittard blijft zéér actief op de transfermarkt. Áron Dobos (18) en Amadou Ciss (18) zijn de zevende en achtste nieuweling in de selectie van de promovendus.

Dat meldt L1. Dobos en Ciss komen over uit respectievelijk Hongarije en Frankrijk, waar het duo speelde in lagere divisies. Volgens het Limburgse medium hebben Dobos en Ciss hun handtekening gezet onder een meerjarig contract.

Fortuna Sittard heeft de dubbeldeal nog niet officieel bevestigd, maar dat lijkt een kwestie van tijd. Joël Lopez, directeur van derdeklasser FC Pau, erkent dat Ciss wordt verkocht aan Fortuna Sittard. De Senegalese middenvelder speelde één seizoen in Frankrijk.

Bij Pau ging het hard met Ciss, die zowel centraal op het middenveld als op de vleugels kan spelen. Hij is samen met Dobos de zevende en achtste aankoop van Fortuna deze zomer. De club versterkte zich eerder met Alessandro Ciranni, Mark Diemers, Rubén Ramírez, Ahmed El Messaoudi, Andrija Novakovich en José Bandez.

Update 16.54: Zomerversterking nummer zeven is een feit voor Fortuna Sittard. De achttienjarige Aron Dobos van het Hongaarse Dunaújváros PASE maakt de overstap. Dobos trainde sinds anderhalve week mee in Sittard en maakte een goede indruk. Dat heeft geresulteerd in een vierjarig contract.

"Aron is een zeer getalenteerde jonge speler met veel groeipotentieel. We volgden hem al een tijdje. Daarin waren we echter niet alleen. We zijn dan ook trots dat hij voor ons heeft gekozen", verklaart technisch directeur Mustafa Aztopal op de clubsite.