Vitesse hoopt staf te verrijken met WK-ganger: 'Nieuwe en interessante uitdaging'

Vitesse hoopt staf te verrijken met WK-ganger: 'Nieuwe en interessante uitdaging'

05-07-2018 13:59
8

Vitesse staat op het punt een Spanjaard toe te voegen aan de staf. Angel Acena Rodriguez is met de Arnhemse club mee op trainingskamp in Oostenrijk. Het papierwerk moet nog wel worden afgerond. 

Dat meldt Vitesse op de website. De 36-jarige Rodriguez komt via de nieuwe hoofdtrainer Leonid Slutsky bij Vitesse terecht. Hij maakte op het WK onderdeel uit van de staf van Costa Rica, dat na de groepsfase al naar huis mocht. In een reactie laat de nieuwe trainer weten blij te zijn met de stap. "Het was een mooie ervaring om met Costa Rica het WK te hebben beleefd. Ik kijk er nu naar uit om het seizoen te starten bij Vitesse. Het is voor mij een nieuwe en interessante uitdaging, in een competitie die volop kansen biedt."

Acena Rodriguez is de opvolger van Jurgen Seegers, die na het ontslag van Henk Fraser niet langer werkzaam was in Arnhem. Eerder was Acena Rodriguez werkzaam voor Sevilla. Van 2015 tot 2017 werkte hij daar als conditietrainer. In die periode won de Spaanse club de Europa League.