'Dag en nacht mee bezig, van mijn vrouw moet ik meer met het gezin bezig zijn'

'Dag en nacht mee bezig, van mijn vrouw moet ik meer met het gezin bezig zijn'

06-07-2018 08:27
32

Henk de Jong bracht De Graafschap vorig jaar terug in de Eredivisie. Dit seizoen wil hij zich met de Superboeren daarin handhaven. En daar heeft hij alles, maar dan ook echt alles voor over.

"In mijn hoofd ben ik er dag en nacht mee bezig. Al weken. Ik wil het goed doen, alles eruit halen", zo vertelt hij aan De Gelderlander. "Of mijn vrouw nooit gek van me wordt? Natuurlijk wel, aan de eettafel zegt ze weleens dat ik het moet loslaten en even met het gezin bezig moet zijn. Dat doe ik dan ook wel, soms moeten de ogen even geopend worden."

Wedden

Meer odds

De financiële middelen bij De Graafschap zijn beperkt. "Het gemiddelde salaris van een eredivisiespeler ligt rond de 280.000 euro per jaar, daar hebben wij drie of vier spelers voor", weet De Jong. Toch gelooft de trainer erin dat hij zijn ploeg kan behoeden voor degradatie. "Met Cambuur heb ik het twee jaar gered met verzorgd voetbal, het zou geweldig zijn als dat met De Graafschap ook lukt." De oefenmeester hoopt wel om in de komende weken nog een verdediger en een middenvelder aan de selectie toe te voegen.