Ajax aan de bak in Europa: clash met Standard Luik bij zege op Sturm Graz

Ajax aan de bak in Europa: clash met Standard Luik bij zege op Sturm Graz

23-07-2018 12:12
210

In de derde voorronde van de Champions League neemt Ajax of Sturm Graz het in augustus op tegen Standard Luik. De Belgische club is maandagmiddag uit de koker gekomen tijdens de loting van de UEFA. 

Naast Standard Luik had Ajax ook Fenerbahçe, Spartak Moskou of Slavia Praag kunnen treffen. De dubbele ontmoeting in de derde voorronde van het miljardenbal staat op het programma voor 7/8 augustus en 14 augustus. Eérst moet Sturm Graz nog verslagen worden door de ploeg van trainer Erik ten Hag. Komende woensdag wordt in de Johan Cruijff Arena de eerste ontmoeting met de Oostenrijkers afgewerkt. 

Wedden

Meer odds

Standard Luik eindigde afgelopen seizoen op de tweede plek in de Belgische Jupiler Pro League, achter kampioen Club Brugge. De ploeg van trainer Ricardo Sa Pinto won daarnaast de Belgische beker. Bekende spelers van de ploeg zijn onder meer Sébastien Pocognoli, Paul-José Mpoku en Mehdi Carcela. 

Het mogelijke treffen met Standard is overigens pikant. Eind 2016 liep een ontmoeting tussen Ajax en de Belgische club in Amsterdam aardig uit de hand. De wedstrijd werd toen stilgelegd omdat er fakkels en vuurwerkbommen op het veld was gegooid. Drie brandende fakkels kwamen bovendien terecht in een familievak van Ajax. De ME moest ingrijpen, omdat supporters met elkaar op de vuist wilden gaan.