Update: Voormalig PSV-toptalent al na negentien minuten weg bij Eindhoven

Update: Voormalig PSV-toptalent al na negentien minuten weg bij Eindhoven

Gepubliceerd: donderdag 26 juli 2018 om 22:34do 26-07-2018 om 22:34

Ibrahim Maaroufi verhuisde in 2006 op zeventienjarige leeftijd van PSV naar Internazionale, maar zit anno 2018 zonder club. De geboren Belg met Marokkaanse roots probeert nu een contract af te dwingen bij FC Eindhoven.

"Nu wil ik gewoon voetballen, gelukkig zijn", laat hij weten aan het Eindhovens Dagblad. "Ik heb twee jonge kinderen die alles voor me betekenen. Mijn zoon zegt altijd: papa, ik wil je weer zien voetballen. Ik hoop dat dat bij FC Eindhoven kan." Het zou voor de 29-jarige Maaroufi alweer zijn vijftiende (!) club sinds zijn PSV-vertrek zijn. "Ik was een groot talent, trainde als 16-jarige al veel met het eerste elftal mee. Als ik gebleven was, was mijn carrière misschien anders verlopen."

De middenvelder heeft bij Internazionale in één kleedkamer gezeten met Luis Figo en Zlatan Ibrahimovic, maar vond zichzelf later terug bij FC Twente, MVV en clubs als AC Bellinzona, Eupen, Damash Gilan, Paganese en Toulouse Rodéo. "Ik heb slechte raadgevers gehad. Er waren zaakwaarnemers die me naar een club brachten, commissie inden en vervolgens zag ik ze niet meer", denkt Maaroufi terug.

In maart 2016 kwam hij op bizarre wijze in het nieuws. Eén van de terroristen die aanslagen in Brussel pleegden, gebruikte de naam van Maaroufi, die echter weer bekend wil worden als speler. "Ik weet wel dat ik pech heb gehad. Maar zo is het nou eenmaal gegaan. Als je achteruit blijft kijken, ga je nooit vooruit."

Update 22.31: Het avontuur van Maaroufi heeft slechts negentien minuten geduurd. De middenvelder kreeg te horen dat hij niet in het sportieve plaatje van de Keuken Kampioen Divisie-club past, meldt het Eindhovens Dagblad. "Wij zoeken een box-to-box middenvelder, terwijl Ibrahim meer een '6' is en andere kwaliteiten heeft", vertelt trainer David Nascimento aan het Eindhovens Dagblad.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws