Jans en FC Groningen nog niet klaar op transfermarkt: Een type Daley Blind

Jans en FC Groningen nog niet klaar op transfermarkt: "Een type Daley Blind"

03-08-2018 11:12
73

FC Groningen hoopt in de laatste weken van de zomerse transferperiode nog een verdediger aan te trekken. Ron Jans, technisch manager in het Noordlease Stadion, moet echter werken met een klein budget.

Jans zocht de laatste weken naar een rechtsback, maar zijn aandacht is inmiddels verschoven naar een linkervleugelverdediger. "Of eigenlijk het liefst een linkspoot die ook op rechts uit de voeten kan of een rechtsback die ook aan de andere kant kan spelen. Een type Daley Blind", vertelt de technisch manager van Groningen aan het Dagblad van het Noorden.

"Het moet inderdaad wel binnen de financiële mogelijkheden passen en die zijn niet zo groot", erkent Jans. "Dat bemoeilijkt de zoektocht. Het zou veel gemakkelijker speuren zijn met een goed gevulde portemonnee, maar dat is nou eenmaal niet de situatie bij ons. Desalniettemin is het een aandachtspunt, want we vinden dat we een back te kort komen."

Jans reisde vorige week af naar Duitsland op een verdediger te bekijken. Zijn komst bleek geen haalbare kaart. "De verdediger die ik heb bekeken was best een aardige speler, maar het is geen optie, want hij is te duur."