Zes conclusies: Ten Hag steviger in Ajax-zadel, toptransfer voor Ziyech

Zes conclusies: Ten Hag steviger in Ajax-zadel, toptransfer voor Ziyech

14-08-2018 22:50
207

Ajax plaatste zich dinsdagavond voor de derde voorronde van de Champions League door een imponerende zege op Standard Luik (3-0). VoetbalPrimeur trekt zeven conclusies na de vierde Europese avond van het seizoen.

Toptransfer voor Ziyech
Als geïnteresseerde clubs nog niet zeker waren van zijn kwaliteiten, dan heeft Ziyech dinsdagavond de laatste twijfels weggenomen. De Marokkaanse international speelde ijzersterk tegen Standard Luik en genoot zichtbaar. Het lijkt onmogelijk dat hij voor het einde van de transferperiode geen mooie club vindt. Het mooiste moment: de publiekswissel een minuut voor tijd.

Wedden

Meer odds

Ten Hag steviger in zadel
Het gelijkspel tegen Heracles Almelo deed de positie van Erik ten Hag, die vier basisspelers wisselde, geen goed. Die kritiek lijkt in elk geval voor even te verstommen, want het ontketende Ajax speelde een uitstekende wedstrijd. En bovendien: als de spelers écht niet blij zouden zijn met Ten Hag, zoals door sommigen wordt beweerd, dan is zo'n teamprestatie ondenkbaar.

Geniale Tadic
Je hebt steeds het gevoel dat het nog véél beter kan bij Tadic, maar de geniale momenten blijven hangen. In de heenwedstrijd gaf hij een assist na een heerlijke kapbeweging en dinsdagavond deed de Serviër het met een Zidane-roulette. In de Johan Cruijff Arena schalde na de 3-0 'Tadic on fire' door het stadion.

'Lucky' Ajax
Het dominante Ajax was heer en meester tegen Standard Luik, maar de Belgen hebben na afloop wel wat te klagen. Klaas-Jan Huntelaar stond bij de openingstreffer buitenspel. De vlag ging niet omhoog én er is geen VAR in de Champions League, dus het doelpunt werd 'gewoon' toegekend. Niemand in Amsterdam zal daar wakker van liggen. Geluk dwing je af, zullen ze denken, want Ajax was superieur.

Tactische omzetting Ten Hag
Niet Ziyech, maar Tadic stond dinsdagavond in de as van het veld - en dat wierp zijn vruchten af. De Serviër legt iéts minder risico in zijn spel dan Ziyech, waardoor de kans op balverlies kleiner is. Ziyech, die rechtsbuiten stond, leek de tactische omzetting van Ten Hag prima te vinden, want hij speelde een geweldige wedstrijd.

Next up: Dinamo Kiev
De tegenstander in de play-offs van de Champions League is al bekend: Dinamo Kiev. De heenwedstrijd wordt volgende week afgewerkt, een week later volgt de return in Oekraïne. In 2010 bereikte Ajax ten koste van Dinamo Kiev via de play-offs het hoofdtoernooi van de Champions League. In de uitwedstrijd werd het 1-1 en in Amsterdam werd het 2-1, dankzij doelpunten van Luis Suarez en Mounir El Hamdaoui.

(Ruben Winkels / VoetbalPrimeur.nl)