Van den Berg blij met aanbod NEC: Ik heb VMBO gedaan, maar wat kun je daarmee?

Van den Berg blij met aanbod NEC: "Ik heb VMBO gedaan, maar wat kun je daarmee?"

Gepubliceerd: donderdag 16 augustus 2018 om 21:19do 16-08-2018 om 21:19

Joey van den Berg heeft mede voor NEC gekozen omdat de club ook ná het voetbal iets in hem ziet. Van den Berg (32) vindt dat hij langzamerhand moet denken aan een leven na het profvoetbal. 

"Ik heb een paar aanbiedingen gehad uit de Eredivisie, van De Graafschap en Heracles Almelo", vertelt Van den Berg aan Voetbal Inside. "Ik had er wel een goed gevoel bij, maar ik dacht: moet ik nou geforceerd Eredivisie gaan spelen? Dit sprak me veel meer aan, ook omdat ik op een leeftijd zit dat je daarover na moet denken."

NEC deed Van den Berg tijdens de onderhandelingen een andere aanbieding. "Na m'n carrière willen ze dingen voor me doen. Ik ben nu 32, dus als het goed is kan ik hier nog drie jaar voetballen. Dan moet ik nog maar eens kijken hoe de benen zijn."

"Ik wilde het vragen, maar zij kwamen er zelf al mee. Dat was voor mij doorslaggevend. Voetbal vind ik leuk. Ik heb VMBO gedaan, maar wat kun je daarmee? De keuze was lastig, maar ik heb toch voor NEC gekozen, ook omdat ze graag wilden dat ik bij hen kwam voetballen. Ze wilden écht graag dat ik kwam."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws