Clubicoon Marchisio verlaat Juventus: 'Teambelang gaat altijd boven dat van mij'

Clubicoon Marchisio verlaat Juventus: 'Teambelang gaat altijd boven dat van mij'

Gepubliceerd: vrijdag 17 augustus 2018 om 10:43vr 17-08-2018 om 10:43

Claudio Marchisio heeft Juventus met onmiddellijke ingang verlaten, meldt de Oude Dame vrijdagochtend via de officiële kanalen. Het doorlopende contract van de 32-jarige middenvelder is in onderling overleg ontbonden.

De Italiaan zette liefst 25 jaar geleden zijn eerste stapjes in de jeugdopleiding van Juventus en maakte tijdens het seizoen 2006/2007 zijn debuut in de hoofdmacht (de club was toen als gevolg van een omkoopschandaal gedegradeerd naar de Serie B, red.). Marchisio werd vervolgens één seizoen uitgeleend aan Empoli, maar is de club van zijn geboortestad sindsdien altijd trouw gebleven. In dienst van de Oude Dame is de middenvelder zeven keer Italiaans kampioen geworden, won hij vier keer de beker en speelde hij mee in twee Champions League-finales.

De afgelopen seizoenen kwam hij echter steeds minder aan spelen toe. "Ik houd van deze club, maar ik ben ervan overtuigd dat het belang van het team altijd boven dat van mij gaat", licht Marchisio zijn vertrek toe via Twitter. De 55-voudig Italiaans international heeft 389 officiële optredens namens Juventus op zijn naam staan.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws