6-4 zege op PSV: 'Dat was voor ons een tussendoortje, dat verschil zag je wel'

6-4 zege op PSV: 'Dat was voor ons een tussendoortje, dat verschil zag je wel'

Gepubliceerd: zaterdag 18 augustus 2018 om 12:59za 18-08-2018 om 12:59

Nu Fortuna Sittard en PSV voor het eerst sinds jaren weer eens tegenover elkaar staan op Eredivisie-niveau, denkt Regillio Simons terug aan 7 mei 1999. De spits scoorde destijds vier keer tegen PSV en leverde een grote bijdrage aan de uiteindelijke 6-4 (!) zege voor de Limburgers.

Simons noemt de confrontatie in de oude Baandert 'een tussendoortje'. "Want wij waren alleen maar bezig met de bekerfinale, die we een week later tegen Ajax zouden spelen. Daardoor waren we vooraf heel ontspannen en voetbalden we onbevangen", vertelt hij aan de NOS. PSV was juist nog volop in de race voor Champions League-voetbal. "Dat verschil zag je in het veld. Er werd vooraf zelfs muziek in de kleedkamer gedraaid, zo'n sfeertje was het."

De huidige PSV-trainer Mark van Bommel (foto) speelde toen nog mee met Fortuna, voordat hij een transfer naar de Eindhovenaren verdiende. "Ik zat in die jaren altijd naast Van Bommel in de kleedkamer. Ik heb hem als jong mannetje zien uitgroeien tot een heel goede voetballer", herinnert Simons zich. "Mark was nog jong en onbevangen. Hij was toen nog niet zo mondig als tegenwoordig, maar op het veld was hij door zijn manier van spelen wel al een leider."

Van Bommel was bovendien bloedserieus met zijn vak bezig. "Nog voordat hij was omgekleed stonden zijn voetbalschoenen altijd al gepoetst en wel netjes bij elkaar. Daar werd ik gek van!" Simons schopte de schoenen van zijn ploeggenoot dan omver. "Kleedkamerhumor natuurlijk. Mark kon het goed hebben hoor, haha."

Lees ook: Van Bommel geen 'womanizer': 'Zijn eerste verkering was de dochter van onze coach'

Poll

Kan Fortuna stunten tegen PSV?

(2839 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws