Woeste Groenendijk: 'VAR is nu de Vreselijke Arbitrale Ravage'

Woeste Groenendijk: 'VAR is nu de Vreselijke Arbitrale Ravage'

19-08-2018 00:17
128

Alfons Groenendijk was na de 4-2 nederlaag van ADO Den Haag bij Heracles Almelo niet te spreken over de arbitrage. Vooral over de laatste treffer van Heracles is Groenendijk woest

Bij de goal leek aangever Tim Breukers buitenspel te staan. "Het is honderd procent buitenspel. De VAR is nu de Vreselijke Arbitrale Ravage. Ja, want dat richten ze aan. Het spijt me wel, maar hier hoef ik niet eens naar te kijken. Ik begrijp dat gewoon niet", foeterde de trainer voor de camera van FOX Sports.

Ook bij de 1-0 was Groenendijk niet te spreken over het ingrijpen van de VAR. Al vroeg in de wedstrijd ging de bal op de stip, omdat Tom Beugelsdijk een duw zou hebben gegeven. "Er is niet zo veel aan de hand. Je kunt hier in mijn beleving na één minuut toch geen penalty voor geven? Dan komt die VAR weer op je pad, daar word ik nu al moe van, van dat ding. Het is toch ook gewoon geen geel? Ik vind het al erg dat hij fluit."

In Almelo knokte ADO zich knap terug van een 2-0 achterstand. Uiteindelijk verloor de ploeg van Alfons Groenendijk de wedstrijd alsnog met 4-2. Groenendijk kreeg tijdens de wedstrijd ook nog geel van scheidsrechter Joey Kooij. "Je moet altijd maar netjes zijn, maar ik ben gewoon een mens van vlees en bloed en ben doodziek van een wedstrijd die ik zo verlies."