''Complexe zaak' voor Roda: 'aanwinst' blijkt geen dubbel paspoort te hebben'

''Complexe zaak' voor Roda: 'aanwinst' blijkt geen dubbel paspoort te hebben'

Gepubliceerd: dinsdag 21 augustus 2018 om 18:11di 21-08-2018 om 18:11

Roda JC heeft naast de Oekraïense spits Myroslav Slavov gegrepen, meldt De Limburger dinsdagmiddag. De transfer leek in kannen en kruiken te zijn, maar Roda blijkt de 27-jarige frontman niet te kunnen betalen.

Slavov blijkt alleen over een Oekraïens paspoort te beschikken, terwijl de club ervan uitging dat hij ook de Oostenrijkse nationaliteit bezat. De spits geldt hierdoor als een speler van buiten de EU en moet vanwege de wetgeving in Nederland een salaris verdienen, dat voor Roda JC niet op te hoesten is. "Hij kan zowat in alle Europese landen spelen, behalve in Nederland", reageert technisch directeur Harm van Veldhoven, die spreekt van 'een complexe zaak'. "Slavov woonde vanaf zijn vierde jaar in Oostenrijk en heeft in Frankrijk en Duitsland gespeeld, we zagen mogelijkheden. Maar het is gesmoord in de paperassen."

De spits zelf, die volgens De Limburger naam maakt als fotomodel, is verbaasd over de gang van zaken. "Op het laatste moment kwamen ze erachter dat ik alleen een Oekraïens paspoort heb, geen Oostenrijks. Toen ging het niet door. Terwijl ik er al zeker van was dat ik spoedig in Roda-shirt zou spelen", vertelt Slavov aan het medium Footboom, geciteerd door De Limburger. De voormalig jeugdinternational van Oekraïne tekende eerder dit seizoen bij Derde Bundesliga-club VfR Aalen, maar pakte al na een maand zijn koffers.

 

Okay okay, ist ja auch schon das letzte Urlaubsfoto 🙈

Een bericht gedeeld door Miro Slavov (@miro_slavov) op

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws