'Toen ik hoorde van Ajax, heb ik Dusan een berichtje gestuurd. Dat vond-ie leuk'

'Toen ik hoorde van Ajax, heb ik Dusan een berichtje gestuurd. Dat vond-ie leuk'

28-08-2018 07:41
14

Kees Kwakman raakte jaren geleden bij FC Groningen diep onder de indruk van het arbeidsethos van Dusan Tadic. De huidig sterspeler van Ajax en de voormalig verdediger waren teamgenoten in het hoge Noorden. "Dusan was al verreweg de beste bij ons en toch verslapte hij geen moment", herinnert FOX Sports-analist Kwakman zich. 

"Iedere dag weer deed hij zijn eigen oefeningen. Dan deed hij de raarste dingen, zoals stabiliteitsoefeningen die wij nog nooit hadden gezien", aldus de Volendammer in gesprek met de NOS

Wedden

Meer odds

"Groningen had er ook eigenlijk helemaal de faciliteiten niet voor, dus dan lag hij urenlang in een klein hokje op zijn matje. De rest keek er alleen naar. Pas later beseften we dat we van hem konden leren en ernaast hadden moeten gaan liggen."

Kwakman gaf Tadic deze zomer een zetje in de goede richting toen hij de verhalen over een mogelijke transfer naar Ajax vernam. "Toen ik hoorde van de geruchten dat Ajax geïnteresseerd was, heb ik Dusan een berichtje gestuurd om te zeggen dat hij het moest doen. Dat vond hij leuk, al denk ik niet dat ik hem daarmee over de streep heb getrokken hoor, haha."

Balverlies
De oud-prof heeft een klein kritiekpuntje over het spel van de linkspoot. "Hij lijdt nog iets te veel balverlies. In de heenwedstrijd tegen Kiev was hij bijvoorbeeld best wel slordig. (...) Maar ja, bij zijn aanname voor de assist op de eerste goal bewees Tadic weer dat het een genot is om hem in je team te hebben."