Sneijder over 'Oranje-toekomst': 'Dat zou ik dolgraag aan andere kant meemaken'

Sneijder over 'Oranje-toekomst': 'Dat zou ik dolgraag aan andere kant meemaken'

05-09-2018 13:14
13

Wesley Sneijder mag donderdag dan zijn afscheidswedstrijd voor het Nederlands elftal spelen, dat wil niet zeggen dat zijn rol bij Oranje definitief is uitgespeeld. De middenvelder verklaart in de toekomst best assistent-trainer te willen worden bij het nationale elftal.

"We hebben gesproken over een mogelijke rol in de staf van Oranje in de toekomst", vertelt Sneijder in een interview met Voetbal International. "Dat vond ik een mooi compliment, dat iemand als Koeman zoiets ziet zitten. We hebben het niet concreet gehad over wanneer dat zou kunnen gebeuren. Ronald weet dat ik eerst als speler zo lang mogelijk door wil. Maar het was een interessant gesprek."

Sneijder ziet voor zichzelf dus vooral een rol als assistent weggelegd. "Lekker met de spelers aan de slag. Voetbalinhoudelijk en op het mentale vlak", legt hij uit. Bij Oranje heeft hij het meest genoten. "Het groepsproces in de aanloop, het wekenlang met elkaar naar dat ene doel toewerken, van wedstrijd naar wedstrijd leven op het hoogste podium: dat zou ik dolgraag aan de andere kant meemaken."