Van Hooijdonk maakt 'Hugo Borst-afspraak' met NOS: 'Ben helemaal klaar met hem'

Van Hooijdonk maakt 'Hugo Borst-afspraak' met NOS: 'Ben helemaal klaar met hem'

07-09-2018 16:57
53

Pierre van Hooijdonk en Hugo Borst worden geen vrienden meer. Tijdens het WK van 2014 haalde Robin van Persie vinnig uit naar Pi-Air, die in zijn ogen veel te scherp was in zijn kritiek. Van Hooijdonk ziet Borst als aanstichter van de ruzie.

"Voor mij was Hugo altijd meer dan een collega-journalist en ik was vrij goed met hem, maar wat hij mij flikte in Studio Brazilië, was laf en achterbaks", blikt Van Hooijdonk terug in gesprek met Playboy. "Prima als je met elkaar flink van mening verschilt, maar zo ga je niet om met een goede collega voor het oog van de camera. Die fittie met Robin was een stiekem vooropgezet plannetje van Hugo samen met Henk Spaan. Dat is ook later bevestigd door directe betrokkenen."

De oud-international heeft nooit geprobeerd het uit te praten met Borst. "Heb ik geen behoefte aan. Dat mag je star, rechtlijnig of zwart-wit noemen, maar ik laat het niet over mijn kant gaan als mij onrecht wordt aangedaan. Ik ben helemaal klaar met Hugo Borst. Hij springt mij iets te snel op een fiets van een ander. In zijn geval op een fiets met een Tweede Wereldoorlog-luchtje. Daarom heb ik bij de leiding van Studio Sport bedongen dat ik nooit met Hugo samen in een NOS-uitzending hoef te gaan zitten."