'Promes zorgt alvast voor record met gelimiteerde afkoopsom van 150 miljoen euro'

'Promes zorgt alvast voor record met gelimiteerde afkoopsom van 150 miljoen euro'

09-09-2018 21:14
70

Quincy Promes speelt sinds ruim een week voor het Spaanse Sevilla, dat voor de handtekening van de Oranje-international 21 miljoen euro heeft betaald aan Spartak Moskou. De Andalusiërs hebben flink uitgepakt tijdens de contractonderhandelingen met Promes, met de regionale krant ABC de Sevilla.

De 26-jarige aanvaller heeft voor vijf seizoenen getekend in het Estadio Ramón Sánchez Pizjuán. Volgens ABC de Sevilla is er bovendien een clausule van liefst 150 miljoen euro in de verbintenis van Promes opgenomen. Dit is de hoogste gelimiteerde transfersom in de geschiedenis van Sevilla: clubicoon José Antonio Reyes liet aan het begin van de eeuw een clausule van honderd miljoen in zijn contract opnemen.

De club probeert hiermee te voorkomen dat Promes op termijn voor een relatief bescheiden transfersom wordt weggekocht door een andere club. Dit was in het recente verleden wel het geval bij Vitolo en Clément Lenglet. Vitolo had een clausule van 36 miljoen in zijn contract en vertrok in de zomer van 2017 naar Atlético Madrid. Lenglet werd deze zomer voor een soortgelijk bedrag weggehaald door FC Barcelona.