FC Twente-fans misdragen zich tijdens reanimatie: Ik kookte van woede

FC Twente-fans misdragen zich tijdens reanimatie: "Ik kookte van woede"

10-09-2018 07:15
107

Een aantal supporters van FC Twente heeft zich zaterdagavond na de wedstrijd tegen TOP Oss van zijn slechtste kant laten zien. Hulpverleners waren bezig met een reanimatie, maar kregen te maken met vervelende fans.

Dat meldt TC/Tubantia. Na de verloren wedstrijd tegen TOP Oss (1-2) kregen de stewards de melding dat er buiten het stadion een man levenloos op de grond zou liggen. De man op leeftijd was inmiddels al op een stabiele zijligging gelegd door andere fans.

Wedden

Meer odds

Nadat de stewards de supporters op afstand probeerden te houden zodat het ambulancepersoneel hun werk kon doen, ging het mis. "Een klein groepje supporters gedroeg zich erg vervelend", zegt steward Stephan tegen Tubantia. "Ze riepen dat ze hun trein moesten halen en dat we niets stonden te doen. Ik kookte van woede. Nu ik het vertel krijg ik opnieuw kippenvel."

Laat die man toch liggen, hij is allang dood, en als het een supporter van de tegenpartij is hoef je hem niet te helpen, of het zal wel een zatlap zijn, zou er geroepen zijn. "Er was zelfs één man die mij wegdrukte omdat hij de trein moest halen. Je leest in de krant af en toe dat dit bij hulpverleners gebeurt, maar die berichten wil je niet geloven. Nu begrijp ik dat het waar is."

De steward besloot uiteindelijk toch zijn verhaal te doen. Hij wil dat mensen gaan nadenken. "De mensen die zo reageerden hadden ongetwijfeld wat biertjes op, maar dat mag geen reden zijn om je zo te gedragen. Het vervelende is ook dat zij nu de meeste aandacht krijgen, terwijl er ook supporters zijn die het leven van die man hebben gered." De supporter was bij kennis toen hij per ambulance werd afgevoerd.