'PSV moet slachtoffer nummer dertig worden van 'hypergemotiveerde' Messi'

'PSV moet slachtoffer nummer dertig worden van 'hypergemotiveerde' Messi'

Gepubliceerd: dinsdag 18 september 2018 om 10:07di 18-09-2018 om 10:07

Lionel Messi begint dinsdagavond aan zijn vijftiende Champions League-avontuur. De Argentijnse sterspeler liet eerder al weten dat de 'cup met de grote oren' topprioriteit is in Barcelona. In eigen stadion moet PSV slachtoffer nummer dertig worden. 

Dat rekent het Spaanse Mundo Deportivo uit. 'Met uitzondering van zijn eerste Champions League, in 2004-2005, heeft Messi in al zijn Champions League-seizoenen gescoord. Het meest productieve seizoen was het seizoen 2011-2012, toen hij veertien keer trefzeker was. (..) In totaal maakte hij er honderd in 125 wedstrijden'.

PSV is dus gewaarschuwd, zeker omdat Messi volgens het Spaanse medium dit jaar 'hypergemotiveerd' aan de start van het nieuwe Champions League-seizoen verschijnt. 'De weg naar de Champions League is lang en de eerste uitdaging is PSV verslaan, een team waar hij nog nooit tegen scoorde. Het zou zijn dertigste slachtoffer zijn', aldus Mundo Deportivo. 'Als hij erin slaagt, zit hij nog maar drie clubs van Raúl González vandaan, drie tegen 33 ploegen scoorde, en twee van Cristiano Ronaldo, die op jacht is naar slachtoffer 32.'

Overigens slaagde Messi er al wel eens in om in Champions League-verband tegen een Nederlandse ploeg te scoren. Tegen Ajax was hij in drie wedstrijden liefst zes keer trefzeker. PSV is dus gewaarschuwd.

Poll

Gaat PSV stunten in Barcelona?

(5961 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws