De Boer en Derksen analyseren Lozano: 'Bezig om te laten zien hoe goed hij was'

De Boer en Derksen analyseren Lozano: 'Bezig om te laten zien hoe goed hij was'

Gepubliceerd: dinsdag 18 september 2018 om 21:30di 18-09-2018 om 21:30

Hirving Lozano speelde tegen FC Barcelona niet zijn beste wedstrijd voor PSV, constateerden Ronald de Boer en Johan Derksen. Derksen vond vooral dat Lozano bezig was met solliciteren.

"Hij speelde niet echt gelukkig, maar je ziet wel dat hij kwaliteit heeft", analyseert De Boer bij Veronica. "Als hij meer van deze wedstrijden speelt, legt hij er in ieder geval eentje in."

Derksen vergelijkt Lozano met Ousmane Dembélé, die verantwoordelijk was voor de 2-0. "Dan heeft Dembélé wel al iets meer, maar die heeft al op topniveau gespeeld, ondanks zijn jeugdige leeftijd. Lozano was wel erg bezig om te laten zien hoe goed hij was. Hij wilde echt een sollicitatie achterlaten. Hij moet gewoon nog even bij PSV spelen. Dat is voor de rest van z'n carrière veel beter."

Barcelona won met 4-0 van PSV, maar dat komt volgens De Boer vooral door de wissel die Mark van Bommel in de tweede helft doorvoerde. "Ik vond de wissel Viergever-Isimat niet echt gelukkig. Viergever is niet echt een schopper ofzo, maar juist een slimme jongen."

"Isimat liet zien dat hij geen goede vervanger was. Hij stapte twee keer uit, dat is ook de kwaliteit van Barcelona, maar de bal werd direct doorgetikt door Suarez. Messi maakte het goed af. Als je dat niet in perfectie uitvoert, wordt het afgestraft door Barcelona. De wissel Isimat-Viergever heeft het verschil gemaakt."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws