Kraay jr. voorspelt: 'Ajax gaat hem verkopen voor honderd miljoen euro'

Kraay jr. voorspelt: 'Ajax gaat hem verkopen voor honderd miljoen euro'

Gepubliceerd: dinsdag 25 september 2018 om 07:33di 25-09-2018 om 07:33

Een gewaagde voorspelling van Hans Kraay jr.: Ajax gaat Matthijs de Ligt komende zomer verkopen voor honderd miljoen euro. Dat heeft volgens hem een simpele reden: De Ligt is in zijn ogen de beste centrale verdediger die er in Europa rondloopt.

"Ik denk dat hij volgend seizoen voor honderd miljoen euro weggaat", aldus Kraay jr. maandagavond bij Veronica Inside. Nadat hij door tafelgenoten Johan Derksen en René van der Gijp vierkant is uitgelachen om zijn voorspelling, licht hij zijn opmerking toe. "Het is de beste van Europa. Hij gaat voor honderd miljoen weg. Zullen we wedden?"

Kraay jr. benadrukt hoe belangrijk het voor Ajax is als De Ligt in het centrum staat. Tegen PSV werd hij vervangen door Frenkie de Jong in het centrum. Het gemis was voelbaar. "Als De Ligt daar speelt..Hij heeft daar vorig seizoen met Frenkie de Jong gestaan. Hij stond niet naast hem, want die was steeds naar voren."

"In z'n eentje heeft hij over zestig meter breedte gespeeld. Wat is er fijner dan naast Matthijs de Ligt, misschien wel de beste centrale verdediger van Europa, spelen? Dan kun je je voetbalkwaliteiten wel gebruiken."

Poll

Honderd miljoen voor De Ligt?

(2302 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws