Onrust bij Ajax-opponent Benfica: sterspeler liket post over vertrek trainer

Onrust bij Ajax-opponent Benfica: sterspeler liket post over vertrek trainer

28-09-2018 12:12
19

Het is onrustig bij Benfica. Bij de Portugese club, die in dezelfde Champions League-groep zit als Ajax, wordt aan de stoelpoten van trainer Rui Vitória gezaagd.

Dat melden enkele media in Portugal vrijdag. Benfica gaat na zes speelronden aan de leiding in de Primeira Liga, maar kwam donderdagavond niet verder dan een 2-2 tegen Chaves. Dat leidt tot onrust binnen de spelersgroep. Jonas Gonçalves, de 34-jarige sterspeler van Benfica, likete een Instagram-post, waarin staat dat trainer Vitória moet vertrekken.

'Tot ziens, Rui Vitória. Al dat middelmatige voetbal zonder ambitie... Het is tijd om van trainer te veranderen, nu is het nog niet te laat', luidt de tekst. Jonas en Vitória hebben een geschiedenis, nadat de Braziliaan deze zomer richting de uitgang werd gedirigeerd. De spits, vorig seizoen goed voor 34 doelpunten, maakte echter duidelijk dat hij zijn carrière gaat afsluiten in Lissabon.

Benfica zit in groep E van de Champions League, samen met Ajax, Bayern München en AEK Athene. Het eerste duel van de Portugese grootmacht eindigde in een 0-2 nederlaag tegen Bayern.