De Jong over 'ontgroening' van PSV-maatjes: 'Hopelijk houdt Denzel het bij praten'

De Jong over 'ontgroening' van PSV-maatjes: 'Hopelijk houdt Denzel het bij praten'

07-10-2018 08:51
26

Luuk de Jong kijkt uit naar de komende interlandperiode. De PSV-aanvoerder is samen met vier ploeggenoten geselecteerd voor het Nederlands elftal: naast Jeroen Zoet is het debuterende drietal Denzel Dumfries, Pablo Rosario en Steven Bergwijn opgeroepen door bondscoach Ronald Koeman.

De Jong verheugt zich nu al op de 'ontgroening' van zijn jonge teamgenoten. "We hebben ze de afgelopen dagen al lopen plagen, omdat het heel spannend voor ze gaat worden. Wat ze moeten doen? Valt wel mee, ze moeten een liedje zingen, dus misschien zien jullie dat nog voorbij komen." Dumfries is geen geboren zanger, stelt de spits in gesprek met Voetbal Inside. "Dus ik hoop dat hij het bij praten houdt."

De Jong had sowieso alle reden tot lachen na de 4-0 overwinning op VVV-Venlo. De aanvalsleider kopte na een uur spelen de 2-0 binnen en besliste daarmee de wedstrijd. "We begonnen wat moeizaam. Zij kregen een goede kans via Ralf Seuntjens, daarna werden wij pas wakker. Die 2-0 was wel een bevrijding. We misten dat we die marge op twee moesten zetten, anders gingen zij er weer in geloven."