In het kort: afscheid Rutjes, St. Juste meldt zich af, prachtweek Darfalou

In het kort: afscheid Rutjes, St. Juste meldt zich af, prachtweek Darfalou

09-10-2018 11:47
8

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Afscheid Rutjes
De wedstrijd van vrijdag 19 oktober tussen Roda JC en Sparta Rotterdam staat in het teken van het afscheid van Nathan Rutjes. Dat meldt Roda via de officiële kanalen. De 34-jarige Rotterdammer zette op 6 augustus definitief een punt achter zijn carrière. Rutjes, Maatschappelijk Speler van het Jaar 2016, werkt inmiddels bij  Roda JC als onderdeel van Stichting Roda JC Midden in de Maatschappij. Daarnaast is hij ook actief als assistent-trainer van de O17 en hij is bezig met het behalen van zijn UEFA A diploma.

Rutjes speelde voor zowel Roda JC (61 wedstrijden), als voor Sparta Rotterdam (97 wedstrijden). Beide clubs vinden 19 oktober daarom een perfect moment om hem afscheid te laten nemen. 

St. Juste meldt zich af
Jeremiah St. Juste heeft zich met heupklachten afgemeld bij Jong Oranje-bondscoach Erwin van de Looi. Dat meldt de KNVB. De verdediger stond dinsdag op het trainingsveld van Feyenoord. St. Juste trainde eerst apart en deed later met de groep mee. Als vervanger heeft Van de Looi Sherel Floranus van sc Heerenveen opgeroepen. Voor Floranus is het zijn debuut in de selectie van Jong Oranje.

Keepers op proef in Nijmegen
NEC Nijmegen heeft twee keepers op 'proef'. Leonard Nienhuis traint vanaf dinsdag mee bij NEC. Osman Hadzikic liep al stage in Nijmegen en blijft ook de komende week meetrainen. De 28-jarige Nienhuis is clubloos sinds zijn vertrek bij Sparta Rotterdam. De ervaren doelman heeft in totaal 96 wedstrijden in de Eredivisie en 52 wedstrijden in de Eerste Divisie gekeept.

Prachtweek voor Vitesse-spits
Na een prachtig basisdebuut met twee doelpunten tegen Heracles voor Oussama Darfalou, is zijn week nóg mooier geworden. De 25-jarige spits is voor de eerste keer geselecteerd voor de nationale ploeg van Algerije. Darfalou staat sinds de zomer onder contract in Arnhem. Algerije speelt de komende week een tweeluik tegen Benin.