Kompany: Link met mensenhandel, drugshandel en prostitutie is heel nauw

Kompany: "Link met mensenhandel, drugshandel en prostitutie is heel nauw"

Gepubliceerd: donderdag 11 oktober 2018 om 14:55do 11-10-2018 om 14:55

Vincent Kompany, aanvoerder van de Rode Duivels, wil meer transparantie in de voetbalwereld. Het schandaal in België laat volgens hem zien dat het zowel nationaal als internationaal beter moet en kan.

Het Belgische voetbal is in rep en roer door 'Operatie Propere Handen'. "Op dit moment is het te vroeg om het echt over individuen te hebben. Maar als je het hebt over de voetbalsector dan kan je niet verrast zijn", reageert Kompany bij VTM. "De link is heel nauw met de praktijken van de wereld van mensenhandel, drugshandel en prostitutie. Er zijn veel goede mensen, maar ook veel slechte."

De verdediger van Manchester City loopt al heel wat jaren mee in de voetbalwereld en vindt dat er dingen moeten veranderen. "Wat ik niet begrijp is dat het internationaal niet helemaal transparant is ondertussen. Er wordt toch sowieso gespeculeerd over lonen van spelers, dat het hen waarschijnlijk niet uitmaakt of hun loon bekend is. Maak het helemaal transparant zodanig dat iedereen zich moet verantwoorden voor hetgeen ze factureren."

Kompany blijft hameren op transparantie. "Uiteraard is een makelaar of een soort van bemiddelaar belangrijk voor een speler om hun belangen te beschermen en ook af en toe die van de club. Maar waarom het nog niet transparant is, snap ik helemaal niet."

Poll

Ben jij het eens met Kompany over de transparantie van de voetbalwereld?

(496 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws