'Als ik geen rode kaart pak, had ik nu waarschijnlijk nog bij Feyenoord gespeeld'

'Als ik geen rode kaart pak, had ik nu waarschijnlijk nog bij Feyenoord gespeeld'

15-10-2018 14:39
56

Jean-Paul Boëtius had in de zomerstop niet gedacht dat hij na een paar wedstrijden in het nieuwe Eredivisie-seizoen zou vertrekken bij Feyenoord. Zijn rode kaart tegen De Graafschap zette alles op z'n kop.

Boëtius gaf scheidsrechter Pol van Boekel een cynisch applaus en speelde vervolgens geen minuut meer voor Feyenoord. Hij vertrok vlak voor de transferdeadline naar FSV Mainz. "Als ik gewoon wegren en geen rode kaart pak, had ik nu waarschijnlijk nog op het trainingsveld van Feyenoord gestaan", zegt de aanvaller in gesprek met RTV Rijnmond.

"Ik had niet ingezet op een transfer, nee", vervolgt Boëtius, die maandag een bezoek bracht aan Feyenoord. "Er zijn wat incidentjes geweest, waardoor het voor mij moeilijker zou worden. Ik heb het mezelf niet makkelijk gemaakt en daar hebben we op gereageerd in de vorm van een transfer. Bij Mainz kon ik weer met een frisse start beginnen."

Na de training knuffelde Boëtius met zijn oud-ploeggenoten en de technische staf, waaronder trainer Giovanni van Bronckhorst. "Als je elkaar gewoon omhelst, dan getuigt dat gewoon van een gezonde verstandshouding. Ik wil uit de wereld helpen dat er verder geen haat en nijd is. Van hun kant niet en zeker ook niet van mijn kant."