Maalderink van Oranje afgehaald na 'ruzie met NOS-collega': 'Dat is geëscaleerd'

Maalderink van Oranje afgehaald na 'ruzie met NOS-collega': 'Dat is geëscaleerd'

15-10-2018 21:02
16

Het was een opvallend gezicht na afloop van Nederland-Duitsland: niet Bert Maalderink, maar Jeroen Stekelenburg nam de interviews van de Oranje-spelers af. Volgens Johan Derksen heerst er wrijving tussen de twee NOS-verslaggevers.

"Die twee hebben ruzie gehad. Stekelenburg moest een item van Maalderink aankondigen, maar dat is niet gebeurd", vertelt Derksen maandagavond bij Veronica Inside. "Bert vond dat vervelend, die twee hebben woorden gekregen en dat is vervolgens geëscaleerd. En nu willen ze niet meer samenwerken. De NOS moet maar zien of ze dit weer in orde kunnen maken."

Maalderink en Stekelenburg deden tot voor kort allebei verslag van zowel het Nederlands elftal als het schaatsen. "Dat leverde onduidelijkheden op", laat een woordvoerder van de NOS weten aan het Algemeen Dagblad. Maalderink wordt ingezet bij schaatswedstrijden en Stekelenburg neemt zijn plek als Oranje-volger over. "Bert blijft overigens ook voetbal doen. Zo was hij gisteren bij de Belgen. Hoe Bert reageerde? Hij vindt het prima", stelt de woordvoerder.