Nijland: 'Ik kan de stoere boy uithangen, maar was een vervelende gewaarwording'

Nijland: 'Ik kan de stoere boy uithangen, maar was een vervelende gewaarwording'

24-10-2018 10:53
33

FC Groningen verkeert in zwaar weer en directeur Hans Nijland maakt zich zorgen. Dat er vorige maand eiste een groep supporters om zijn vertrek, deed Nijland veel pijn, maar hij is niet van plan de handdoek in de ring te gooien.

"Ik kan nu wel de stoere boy uithangen, maar het was gewoon een vervelende gewaarwording", vertelt Nijland aan Voetbal International over de roep om zijn vertrek. "Nijland rot op, riepen ze. Ik ben het gesprek aangegaan. Ze hebben me niet bedreigd en fysiek niet aan me gezeten. Na tien minuten bekoelde het wat", legt hij uit.

Nijland noemt het 'pijnlijk', maar laat zich er niet door van de wijs brengen. "Toen ik de volgende ochtend in alle vroegte weer naar het stadion reed, dacht ik alweer: Er gaat een tandje bij", stelt hij.

Toch weet Nijland de situatie ook te bagatelliseren. "Mijn dochter is dertien jaar en zit in de tweede klas van de middelbare school. Ze moesten daar voor een opdracht naar het Jeugdjournaal kijken en dat begon toevallig met een item over FC Groningen. Ze stuurde me een berichtje dat alle kritiek gemeen en oneerlijk was. Ik zei: Als ik vanavond thuiskom, spelen we een spelletje Mens Erger Je Niet. Dat doe ik namelijk de hele week al…"