Breaking news

Willem II neemt 'moeilijk besluit' en breekt met Koster: 'Doodzonde en spijtig'

Ten Hag zet 'buitengewone' Neres op scherp bij Ajax: Meer goals, meer assists

Ten Hag zet 'buitengewone' Neres op scherp bij Ajax: "Meer goals, meer assists"

Gepubliceerd: vrijdag 26 oktober 2018 om 13:54vr 26-10-2018 om 13:54

Erik ten Hag verwacht een hoger rendement van David Neres. De Braziliaanse aanvaller valt de laatste wedstrijden buiten de basiself van Ajax.

"Ik vind dat hij meer rendement moet hebben. Meer goals en meer assists. Dat is een verbeterpunt", aldus Ten Hag op de persconferentie voor de Klassieker. "Dat hij buitengewoon goed is, dat is zeker. Tegen Bayern München behoorde hij tot de betere spelers. Maar we hebben heel veel goede spelers en uitblinkers. Dat is een luxeprobleem voor de trainer."

Ondanks zijn goede invalbeurt tegen Benfica staat Neres niet 'als eerste' op het wedstrijdformulier voor komende zondag. "Je kijkt naar de tegenstander, naar je eigen ploeg en waar je de tegenstander pijn kan doen. Op basis daarvan kies je je elftal. Als David op lange termijn zoveel bijdraagt aan het rendement van het elftal, dan speelt hij uiteindelijk."

Na zijn optreden in de Champions League tegen Bayern München stond Neres niet meer in de basiself van Ajax. Tegen AZ, sc Heerenveen en Benfica viel de Braziliaan wel in. Met zijn voorbereidende werk had hij een groot aandeel in de winnende treffer van Noussair Mazraoui in de blessuretijd tegen Benfica.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Hoort Neres in de basis van Ajax te staan?

Ja
91%
Nee
9%
(2836 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws