Kieft werd laveloos wakker op strand: 'Denk je het eindelijk op orde te hebben...'

Kieft werd laveloos wakker op strand: 'Denk je het eindelijk op orde te hebben...'

27-10-2018 07:20
54

Voetbalanalist Wim Kieft is weer aan het opkrabbelen na een moeilijke periode. De oud-international onthulde in 2014 dat hij jarenlang kampte met een cocaïneverslaving én moeite had om van de drank af te blijven.

Na het verschijnen van zijn biografie Kieft kreeg hij echter een grote terugval: de voormalig Eredivisie-topscorer was in Zuid-Spanje weer aan de drank gegaan en werd laveloos wakker op het strand. "Denk je eindelijk je leven op orde te hebben…", vertelt hij aan De Telegraaf. "Nu, vier jaar later, realiseer ik me dat ik de bodem van de put nog niet had gezien na Kieft. Ik moest nog dieper vallen."

Kieft besefte na zijn 'rude awakening' dat het roer radicaal om moest. "Het wordt snel alles of niets en daar lag de keuze van een leven of niet. Een druppel alcohol is al genoeg om mijn verslavingsdrift te activeren. Geheelonthouding is m’n enige uitweg en zo leef ik nu. Al vier jaar."

De Terugkeer
Vier jaar na het verschijnen van Kieft heeft de voormalig topspits met biograaf Michel van Egmond aan een nieuw boek gewerkt: De Terugkeer. De twee gingen naar Italië om herinneringen op te halen aan Kiefts voetbalcarrière. "Pisa was zo aandoenlijk", aldus Kieft, die in de stad van de Scheve Toren als een held werd onthaald. "Die mensen deden allemaal zo hun best, waren zo aardig. Bentornato Kieft, Welkom terug Kieft. Ze besteedden er zelfs een speciale televisie-uitzending aan. (...) De mensen waren er zo mee bezig. Het greep me echt aan. Zo lief."