FC Barcelona en hattrickheld Suarez vernederen dolend Real Madrid in El Clásico

28-10-2018 18:05
71

FC Barcelona heeft zondagmiddag een nieuwe dreun uitgedeeld aan aartsrivaal Real Madrid. In Camp Nou eindigde El Clásico in een 5-1 zege voor de Catalanen. Met drie treffers was Luis Suarez de grote man.

In de eerste helft tussen beide grootmachten was Barça - zonder de geblesseerde Lionel Messi - de bovenliggende partij. Eén van de eerste grote kansen was direct raak. Op aangeven van de mee opgestoomde Jordi Albi tikte Philippe Coutinho binnen.

Na een halfuur volgde het meest besproken moment van de middag. De videoscheids oordeelde dat Suarez een penalty verdiende. Hij werd van zijn sokken gelopen door Real-verdediger Raphaël Varane en ging daarna gretig naar de grond. De Uruguayaanse vedette legde zelf aan vanaf elf meter en faalde niet.

Real kwam - zoals het voetbalcliché luidt - goed uit de kleedkamer. Marcelona tekende al snel voor de aansluitingtreffer. Luka Modric raakte later de paal. Na een enerverende tweed helft vol actie deelde Suarez in de 75e minuut de genadeklap uit. Hij kopte fantastisch raak achter Thibaut Courtois. Zijn derde doelpunt, op aangeven van Sergi Roberto, was de kers op de taart voor de spits. In de absolute slotfase maakte Arturo Vidal er met een kopbal zelfs nog 5-1 van.

De pijnlijke nederlaag in Barcelona bezegelt mogelijk het lot van Real Madrid-trainer Julen Lopetegui. De oefenmeester staat al weken onder druk na een zeer moeizame competitiestart. Het is voor de eerste keer sinds 2009 dat De Koninklijke drie competitieduels op rij verliest. Door de nederlaag is de achterstand op koploper Barcelona inmiddels opgelopen tot zeven punten.