'Gemakzuchtig' Ajax wint Klassieker: We voelden ons misschien wel té comfortabel

'Gemakzuchtig' Ajax wint Klassieker: "We voelden ons misschien wel té comfortabel"

29-10-2018 07:07
22

Ajax zette aartsrivaal Feyenoord zondagmiddag zonder problemen met 3-0 opzij, maar wist geen moment te overtuigen. De spelers van de Amsterdammers beaamden na afloop dat het spel tijdens de Klassieker niet overhield.

Nadat Jerry St. Juste al na vijf minuten rood kreeg, kon Ajax de wedstrijd rustig uitspelen. "We voelden ons misschien wel té comfortabel", liet Kasper Dolberg na afloop weten aan het Algemeen Dagblad. Daley Blind sluit zich hierbij aan. "Misschien sluipt er onbewust toch wat gemakzucht in. Al bepaalt die vroege rode kaart natuurlijk wel alles. Als die niet valt, wordt het waarschijnlijk wél een intense wedstrijd."

Blind beseft dat Ajax de kans heeft laten liggen om Feyenoord met een nóg grotere nederlaag terug naar Rotterdam te sturen. "Jammer, zeker omdat het doelsaldo ook nog een item kan worden aan het einde van het seizoen." Dat Ajax de Champions League-wedstrijd tegen Benfica van dinsdagavond nog in de benen had, was volgens de linkspoot geen excuus. "Ik denk niet dat de zware wedstrijd tegen Benfica de reden is. Die heeft iedereen wel goed verteerd."