Ajax laat teugels vieren na fantastische openingsfase en verslaat Willem II

03-11-2018 22:35
84

Ajax heeft voor eigen publiek een simpele, maar zuinige overwinning behaald. Tegen Willem II kwamen de Amsterdammers fantastisch uit de startblokken, maar na een vroege 2-0 voorsprong daalde het niveau.

Al na twintig seconden zag Fernando Lewis zich genoodzaakt om een poging van David Neres, die een basisplek kreeg ten faveure van Donny van de Beek, van de lijn te halen. Vanaf de eerste minuut dicteerde Ajax het spel en het was wachten op de openingstreffer. Die viel uiteindelijk na tien minuten: Neres leek vanaf rechts op zoek naar Dusan Tadic. De Serviër kon niet bij de bal, waardoor Kasper Dolberg de kans kreeg uit te halen. De Deen deed dat zeer overtuigend en liet doelman Timon Wellenreuther kansloos.

Ajax drukte daarna door en elf minuten later was het opnieuw raak. Een fraaie aanval van de Amsterdammers eindigde met een voorzet vanaf links van Nicolas Tagliafico. Na een afleidingsmanoeuvre van Neres kon Frenkie de Jong afdrukken: 2-0.

Tien minuten voor tijd vond Willem II-trainer Adrie Koster het wel welletjes en bracht hij verdediger Thomas Meissner voor Dries Saddiki. Daarna daalde het niveau van de Amsterdammers. In de tweede helft kon Willem II er zo af en toe zelfs uitkomen: Donis Avdijaj werd gevaarlijk, maar schoot uiteindelijk in het zijnet.

Met invallers Klaas-Jan Huntelaar, Donny van de Beek en Zakaria Labyad speelde Ajax de wedstrijd uiteindelijk wat plichtmatig uit. Neres was nog wel een keer dichtbij en Huntelaar en De Jong liepen elkaar vlak voor tijd teveel in de weg om een hogere uitslag neer te kunnen zetten.