Van der Vaart (35) beëindigt carrière: Ik moet nu gewoon stoppen

Van der Vaart (35) beëindigt carrière: "Ik moet nu gewoon stoppen"

Gepubliceerd: zondag 4 november 2018 om 22:06zo 04-11-2018 om 22:06

Rafael van der Vaart heeft een punt gezet achter zijn carrière. De 35-jarige routinier raakte onlangs geblesseerd bij zijn club Esbjerg FB en heeft daardoor besloten om per direct te stoppen.

Van der Vaart laat dat weten aan De Telegraaf. Het was al zeker dat Van der Vaart na dit seizoen zou stoppen, maar heeft dus besloten om dat een half jaar eerder te doen. "Ik moet nu gewoon stoppen, ik ben hier niet om te revalideren, maar om te voetballen. Het plezier raakt er anders wel af en dat wil ik voor zijn", zegt hij tegen de krant. 

"Ik had voetballend opa willen worden, maar dat zit er helaas niet in. Ik kan op dit moment alleen maar dankbaar zijn voor alle jaren dat ik mocht voetballen. Al die spelers, staf, fans van de Arena, het Volksparkstadion, White Hart Lane tot en met het Bernabeu, ik hou er enkel maar warme gevoelens aan over. Het was een geweldige tijd."

Van der Vaart volgde in 2016 zijn vriendin Estavana Polman, die in Denemarken handbalt, en tekende een contract bij FC Midtjylland. Zijn Deense avontuur werd echter een grote sof. Bij Midtjylland kwam hij amper aan de bak, waarna hij afgelopen zomer tekende bij Esbjerg. Ook daar kwam hij zelden aan spelen toe. Na 55 speelminuten, uitgesmeerd over drie wedstrijden, zet Van der Vaart er een punt achter.

Van der Vaart doorliep de hele jeugdopleiding van Ajax en debuteerde in 2000 in de Amsterdamse hoofdmacht. In 2005 maakte hij de transfer naar Hamburger SV. Via de Bundesliga verdiende hij een transfer naar Real Madrid, maar zijn hoogtepunt beleefde hij naar eigen zeggen in de Premier League. Bij Tottenham Hotspur was hij een van de smaakmakers in het elftal van Harry Redknapp.

Via Tottenham kwam hij weer bij HSV terecht. Daarna kwam de klad erin. Zijn transfer naar Real Betis leverde sportief weinig successen op. Na een seizoen in de Primera Division transfereerde hij naar Denemarken. 

Poll

Snap je de beslissing van Van der Vaart?

(2272 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws