Van der Sar en De Jong balen: We staan niet op de banken te juichen

Van der Sar en De Jong balen: "We staan niet op de banken te juichen"

Gepubliceerd: vrijdag 16 november 2018 om 08:07vr 16-11-2018 om 08:07

Edwin van der Sar en Jan de Jong, de directeuren van respectievelijk Ajax en Feyenoord, moesten hun verlies nemen na de vergaderingen over potentiële Eredivisie-vernieuwingen. De twee hadden ingezet op een algeheel kunstgrasverbod en een inkrimping van de Eredivisie.

Clubs als Heracles Almelo en FC Emmen mogen hun rubberen ondergrond echter behouden en de Eredivisie bleef gewoon uit achttien clubs bestaan. Volgens het Algemeen Dagblad had Van der Sar gehoopt op een nieuw competitiemodel en was de oud-doelman zichtbaar teleurgesteld over de uitkomst van de onderhandelingen. "Een andere opzet had aantrekkelijker geweest voor veel clubs en fans. Je had meer weerstand kunnen hebben", liet hij weten aan de ochtendkrant. "Dergelijke stappen hadden meer resultaat kunnen hebben op de toekomst van ons voetbal."

Feyenoord-collega De Jong is evenmin honderd procent tevreden, maar probeert positief te blijven. "We staan niet op de banken te juichen, maar er wordt wel een flinke prikkel gegeven en er is wel degelijk een stap gezet in het voor Feyenoord heel belangrijke kunstgrasdossier ('kunstgrasclubs' krijgen een financiële compensatie als ze overstappen naar natuurgras, red.)", meent de voormalig NOS-directeur. "Als we naar een competitie van zestien teams gegaan waren, was er sprake geweest van een revolutie. Nu is het evolutie."

Lees ook: Van der Sar: 'Dat zou aantrekkelijk zijn geweest, maar we zijn er niet uitgekomen'

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws