Nederlanders genieten in de Steel City Derby: 'Zo'n herrie nog nooit meegemaakt'

Nederlanders genieten in de Steel City Derby: 'Zo'n herrie nog nooit meegemaakt'

Gepubliceerd: vrijdag 16 november 2018 om 15:22vr 16-11-2018 om 15:22

Jos Luhukay, Joey Pelupessy en Joost van Aken speelden op vrijdag 9 november de wedstrijd van het jaar. Hun Sheffield Wednesday werkte in eigen huis de stadsderby tegen Sheffield United af en hield de bezoekers op 0-0.

Van Aken, die na een fout in de vorige derby naar eigen zeggen 'zich een week niet in de stad durfde te vertonen', bereidde zijn landgenoot Pelupessy alvast voor op een hete avond. "Wacht maar, morgen ga je wat meemaken", tekende Voetbal International op uit de mond van de voormalige verdediger van Heerenveen.

Pelupessy speelde met Heracles Almelo al een aantal derby's tegen FC Twente, maar was na afloop onder de indruk van de sfeer in Sheffield. "Zo'n intensiteit en zo'n herrie heb ik nog nooit meegemaakt", zegt de middenvelder na het doelpuntloze gelijkspel tegen Voetbal International. "Ik heb genoten."

Na afloop was trainer Jos Luhukay, die na een aantal tegenvallende resultaten onder druk staat bij Sheffield Wednesday, dan ook tevreden. "Hoe we hebben gevochten, dat is een enorme opsteker. Ik verwacht dat ik na de interlandbreak mijn werk bij Sheffield kan vervolgen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws