'Koeman heeft een gouden pik. Een groot compliment voor de bondscoach'

'Koeman heeft een gouden pik. Een groot compliment voor de bondscoach'

Gepubliceerd: dinsdag 20 november 2018 om 06:59di 20-11-2018 om 06:59

Rafael van der Vaart en Pierre van Hooijdonk erkennen dat Nederland maandagavond slecht speelde tegen Duitsland, maar daar malen ze niet om. Oranje sleepte in extremis een gelijkspel uit het vuur en plaatst zich voor de halve finale van de Nations League: 2-2.

"Het is ongelooflijk. Je kon het bijna niet geloven, want de Duitsers hadden veel kansen", zegt Van der Vaart bij de NOS. "Nederland was een beetje beter, maar het was ook niet dat je voelde dat de 2-2 eraan zat te komen. Een ongelooflijke ontknoping en ongelooflijk op z'n Duits, maar daarom smaakt-ie zo lekker."

Oranje werd in de eerste helft weggespeeld. "In de tweede helft was het niet veel beter", zegt Van Hooijdonk. "Het is ongelooflijk wat er met dit elftal onder Koeman gebeurt. In de afgelopen jaren ging het steeds maar fout en hadden we alle pech van de wereld. Nu gaat alles goed. Er was geen aanleiding om te denken dat Nederland de 2-1 zou maken."

Van der Vaart sluit zich aan bij de woorden van Van Hooijdonk. "Het was gewoon heel slecht, maar geluk heb je nodig. Koeman heeft een gouden pik", aldus Raf, die vervolgens weer wordt bijgestaan door Van Hooijdonk. "Een groot compliment voor de bondscoach voor hoe hij dit elftal weer draaiende heeft gekregen. Het geluk van de kampioen. Alles valt toch op?"

"Ik heb geweldige wedstrijden gezien met goed voetbal, al was het vandaag misschien wat minder", zegt Van der Vaart. "Hoe de bondscoach komt en dit in een korte tijd neerzet..Het is jammer dat Dilrosun uitviel. Heel zielig."

Lees meer over: Nederland Nederland

Poll

Kan Oranje de Nations League winnen?

(516 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws