Toussaint (links) met Hans de Koning

Heracles Almelo ontkracht hardnekkig gerucht: 'Al 2,5 jaar niet meer zo'

Heracles Almelo ontkracht hardnekkig gerucht: 'Al 2,5 jaar niet meer zo'

22-11-2018 09:31
64

Heracles Almelo-directeur Rob Toussaint wil voor eens en altijd een einde maken aan de geruchten: het is níet verplicht voor de club om op kunstgras te spelen, ondanks de innige band met kunstgrasbedrijf Ten Cate.

Ten Cate is sinds jaar en dag sponsor van Heracles. Toen de Eredivisie-club afgelopen week niet akkoord ging met het plan om kunstgras te verbieden op het hoogste niveau van Nederland, ontstonden er opnieuw geruchten over de spagaat waarin Heracles zich zou bevinden. "We hebben al meer dan 100 jaar een goede band met het bedrijf, maar Ten Cate verplicht ons niet om op kunstgras te spelen", legt Toussaint donderdag uit aan TC/Tubantia.

Wedden

Meer odds

"Ze zijn ook al 2,5 jaar onze hoofdsponsor niet meer, dat is Asito. Bovendien hebben ze niet alleen kunstgras, maar ook hybride velden, zoals die bij FC Groningen, Vitesse en AZ liggen."

Een kunstgrasveld heeft een stevig prijskaartje. "Deze is in 2017 aangelegd voor 590.000 euro, inclusief veldverwarming. We hebben korting gekregen van Ten Cate, maar het grootste deel zelf betaald."