Buijs over medicijnen bij Feyenoord en Groningen: 'Het leken net smarties'

Buijs over medicijnen bij Feyenoord en Groningen: 'Het leken net smarties'

Gepubliceerd: vrijdag 23 november 2018 om 12:13vr 23-11-2018 om 12:13

Danny Buijs kijkt er niet van op dat tijdens het WK in Rusland liefst 726 pijnstillers werden voorgeschreven. In zijn tijd bij onder meer FC Groningen en Feyenoord vlogen de medicijnen als warme broodjes over de toonbank.

"Het leken net Smarties", zegt de huidige trainer van FC Groningen, die zijn heil geregeld zocht in diclofenac, tegen het Algemeen Dagblad. "Ik nam ze om pijntjes te onderdrukken. Maar dat deed ik alleen als ik ergens last van had, niet uit bijgeloof of omdat ik ze lekker vond ofzo. Ik heb veel voetballers om mij heen gezien die hetzelfde deden."

Of zijn spelers tegenwoordig net zo makkelijk pijnstillers nemen, durft Buijs niet te zeggen. "Ik ben daar niet bij in de kleedkamer, maar op basis van mijn eigen ervaring ben ik geneigd om te denken van wel. Dit gebeurt al sinds jaar en dag."

"Spelers hebben soms een pijnstiller nodig om een prestatie te kunnen leveren. Dat gaat wel altijd in overleg met de fysio en de dokter. Als een spelers zegt dat hij pijn heeft, zegt ik niet 'hier heb je een pilletje'. Ik bepaal dat niet."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws