Ajax mist 'creatieve' Ziyech: Via hem creëren we heel veel kansen, dat mis je'

Ajax mist 'creatieve' Ziyech: "Via hem creëren we heel veel kansen, dat mis je'

26-11-2018 18:51
35

Frenkie de Jong baalt dat Hakim Ziyech dinsdagavond niet kan spelen voor Ajax. De Marokkaanse middenvelder, die te veel last heeft van een knieblessure, zal moeten toekijken en dat is volgens De Jong een groot gemis voor de Amsterdammers.

Ajax treedt dinsdagavond in het Champions League-duel met AEK Athene aan zonder de Marokkaan. "Ik denk dat je een speler als Hakim altijd mist", zegt De Jong op de persconferentie voorafgaand aan de wedstrijd. "Hij is één van onze beste spelers, één van onze meest creatieve spelers ook. Via hem creëren we heel veel kansen, dus die mis je altijd."

"Iedereen weet wat hij moet doet in dit team", reageert De Jong op de afwezigheid van de Marokkaan. "Voor mij verandert er niet zo veel. David (Neres, red.) en Hakim zijn twee andere types, maar voor mij maakt het niet zo heel veel verschil. Het spel zal wel iets anders worden, maar het heeft niet zo'n grote invloed dat het helemaal anders wordt."

De wedstrijd tussen AEK Athene en Ajax begint dinsdagavond om 18.55 uur. Donny van de Beek, die afgelopen zaterdag tegen NAC nog uitviel met een blessure, is fit en kan gewoon meespelen voor de Amsterdammers.