ADO-spelers gemarteld door Groenendijk: 'Ik zei: jongens, nu is het genoeg'

ADO-spelers gemarteld door Groenendijk: 'Ik zei: jongens, nu is het genoeg'

Gepubliceerd: vrijdag 30 november 2018 om 16:49vr 30-11-2018 om 16:49

Laatste update: vrijdag 30 november 2018 om 17:03vr 30-11-2018 om 17:03

Fons Groenendijk heeft de spelers van ADO Den Haag twee dagen lang gemarteld met beelden van onnodige tegendoelpunten. De trainer liet een video monteren en speelde die af in het stadion van de club, om de spelers duidelijk te maken waar het fout gaat bij ADO.

"We hebben schermen hangen beneden. De trainer kwam tot de conclusie dat we twintig tegengoals kregen door fouten", zegt Lex Immers tegen Omroep West. "Die werden op het scherm teruggedraaid. Als je je eigen fout of iets wat je niet goed doet op een dag vijftig keer of meer voorbij ziet komen, ben je er op een gegeven moment wel klaar mee."

Immers wás er dus ook klaar mee. "Ik was de persoon die zei: jongens, nu is het genoeg. We weten nu wel wat we fout hebben gedaan. Het is ook iets wat we niet expres doen. We willen ons iedere dag verbeteren en zo hoog mogelijk eindigen."

"Vorig jaar zat alles mee en nu hebben we een periode gehad waarin alles tegenzat. De trainer kwam daarmee. Dat is overigens terecht, want je moet een spelersgroep prikkelen om stappen te maken. Het is afgedaan met een lachertje. Mij prikkelde het wel, ja. Ik vind het niet leuk om te zien dat ik tegen PSV een twijfelachtige terugspeelbal geef."

"Als jij een fout maakt op je werk en ze zetten een tv-scherm naast je neer op kantoor waarop de hele dag te zien is wat je fout doet, dan geef je die tv een zwieper. Op een gegeven moment gaat het vervelen. Dan denk je: verdomme, jongens. We weten het. Aan de andere kant is het goed om te prikkelen. Dat houdt ons scherp."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws