Geblesseerde Nijhuis vaker actief als VAR: 'Je mag hier echt geen fouten maken'

Geblesseerde Nijhuis vaker actief als VAR: 'Je mag hier echt geen fouten maken'

Gepubliceerd: zaterdag 1 december 2018 om 18:23za 01-12-2018 om 18:23

Bas Nijhuis vindt dat het werk als videoscheidsrechter moeilijker is dan als scheidsrechter op het veld staan. De arbiter, die momenteel door een blessure geen wedstrijden kan fluiten, is dit weekend actief als VAR tijdens Feyenoord-PSV.

Nijhuis kan ondanks zijn blessure wel nog in actie komen als videoscheidsrechter. "Dat is echt moeilijker dan iedereen denkt", zegt de scheidsrechter uit Enschede. "Mensen denken dat je gewoon met je armen over elkaar een beetje naar de wedstrijd zit te kijken, maar zo eenvoudig is het niet. Ik ben heel geconcentreerd bezig met zo'n wedstrijd en zit er dan ook helemaal in."

"Videoscheidsrechter zijn is ook veel spannender", vervolgt Nijhuis. "Je bent vanaf je vijftiende gewend om te fluiten op het veld en daar mag je ook nog wel eens een fout maken. Dat mag als videoscheidsrechter echt niet gebeuren."

Nijhuis hoopt zelf zo snel mogelijk weer als scheidsrechter op het veld te staan. "Ik ben er wel klaar mee, met dat bankhangen. Ondertussen heb ik alles op Netflix wel gezien. Het is oppassen dat ik geen buikje krijg, dus ik blijf wel trainen."

Lees meer over: Eredivisie

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws